WK-clashes met Argentinië (deel 4): de allermooiste van Dennis Bergkamp

Het Nederlands elftal kwam Argentinië, vrijdag in Doha in de kwartfinale tegenstander van Oranje, vijf keer tegen op een wereldkampioenschap. Tijdens het derde rendez-vous, in het snikhete Stade Vélodrome van Marseille, werd het duel door een zinnenprikkelende treffer van Dennis Bergkamp beslist. De maker zelf zou het doelpunt bestempelen als zijn mooiste ooit.

Een van de mooiste WK-doelpunten aller tijden: Dennis Bergkamp schiet Nederland op fenomenale wijze langs Argentinië.

Een van de mooiste WK-doelpunten aller tijden: Dennis Bergkamp schiet Nederland op fenomenale wijze langs Argentinië. Foto: ANP/ HH

Het duel in de rauwe Zuid-Franse havenstad loopt op zijn einde als het geloof terug is bij de Oranje-spelers én radiocommentator Jack van Gelder. Een paar minuten eerder heeft Edwin van der Sar de Argentijn Ariel Ortega een rode kaart aangenaaid, waardoor het op het veld weer tien tegen tien is. Een kwartiertje eerder was Arthur Numan na zijn tweede gele kaart immers al heengezonden door de Mexicaanse arbiter Arturo Brizio Carter. Door goals van Patrick Kluivert en Claudio Lopez is de stand (1-1) in evenwicht.