WK-rivalen Alexander Schwarzman en Roel Boomstra geven elkaar geen duimbreed toe op het dambord

De eerste schermutselingen in de match om de wereldtitel dammen tussen Alexander Schwarzman en Roel Boomstra laten na twee van de twaalf duels een dynamisch evenwicht zien, waarin de grootmeesters elkaars nieren proeven, maar hun dekking vooralsnog gesloten houden.

Met het bord nog vol schijven in het tweede duel van hun match om de wereldtitel heeft Groninger Roel Boomstra (rechts) net zijn tweede zet genoteerd, als titelverdediger Alexander Schwarzman alweer zijn volgende zet aflevert.

Met het bord nog vol schijven in het tweede duel van hun match om de wereldtitel heeft Groninger Roel Boomstra (rechts) net zijn tweede zet genoteerd, als titelverdediger Alexander Schwarzman alweer zijn volgende zet aflevert. Foto: Geb Kos

De opening van het tweede duel in de fraaie arena in de High Tech Campus in Brainport Eindhoven was veelbelovend. Schwarzman opende op zijn rechterflank en Boomstra stuurde meteen aan op een hekstelling, een formatie van vier schijven waarmee hij de vleugel van zijn tegenstander trachtte op te sluiten. Aanvankelijk ging de wereldkampioen hierin mee. Hij gebruikte veel tijd om zijn kansen als opgeslotene te onderzoeken, maar kreeg argwaan toen Boomstra zijn zetten in hoog tempo bleef afvuren.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's