WK-zilver voor Wüst, brons voor De Jong

WK-zilver voor Wüst, brons voor De Jong ANP

Schaatsster Ireen Wüst heeft zondag bij de WK allround in Berlijn haar meerdere moeten erkennen in Martina Sablikova. De vijfvoudige winnares was in de vierde en laatste rit op de afsluitende 5000 meter niet opgewassen tegen de titelverdedigster uit Tsjechië. Sablikova, die bijna twee seconden moest goedmaken op haar Nederlandse rivale, zegevierde in een tijd van 6.52,57 (baanrecord).

Wüst gaf in het tweede deel van de laatste WK-race veel toe, maar reed toch nog de tweede tijd: 7.01,41. Ze behaalde zilver in het eindklassement. Het was haar tiende WK-medaille. Sablikova veroverde haar vierde wereldtitel.

Het brons was voor Antoinette de Jong, die op de 5000 meter de derde tijd neerzette (7.04,04). De WK-debutante behaalde eerder dit kalenderjaar in Minsk bij de EK allround eveneens brons. De twintigjarige rijdster, ploeggenote van Wüst bij Justlease.nl, won dit seizoen goud bij de NK allround.

Linda de Vries reed de vierde tijd (7.06,79) en klom daarmee naar de vierde plaats in het eindklassement. De Drentse schaatsster belandde voor de derde keer op de vierde plek in de eindstand van de WK allround.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu