Spelers lopen over van voetbalvereniging Emmen naar buurman WKE '16. 'Het is nooit echt gezellig in de kantine en er komt nauwelijks publiek'

Voetbalbroers Devando en Djairo Fik maken de overstap van vv Emmen naar WKE'16, waar ook hun vader Robert furore maakte.

Voetbalbroers Devando en Djairo Fik maken de overstap van vv Emmen naar WKE'16, waar ook hun vader Robert furore maakte. Foto: Jan Anninga

Tot nu toe verwelkomde de club WKE uit Emmen acht nieuwe spelers voor het nieuwe seizoen. Opvallend is dat vijf spelers van buurman vv Emmen komen, waar een leegloop van spelers dreigt.

,,Het is niet zo dat wij bewust op zoek zijn gegaan naar nieuwe spelers”, legt WKE-voorzitter Jannes Wolters uit. ,,Die jongens kennen elkaar allemaal goed. Zodoende is het balletje aan het rollen geraakt.”

Zak pootaardappelen

Ingewijden en volgers van het amateurvoetbal in Drenthe fronsen de wenkbrauwen en zien de club van het kamp in een oude valkuil stappen. ,,Dan hebben ze nu een selectie met jongens uit eigen gelederen, halen ze weer spelers van buiten”, luidt een van de vele commentaren.

,,Ik weet niet hoe het vroeger ging’’, duidt Wolters. ,,Ik weet wel hoe het nu gaat. Iedereen is bij ons welkom. Wij hebben geen vastomlijnde doelstelling. Wij moeten niks. Natuurlijk willen wij zo hoog mogelijk spelen, maar wij gaan geen spelers ronselen.”

Grote schoenen om te vullen

Devando (17) en Djairo (20) Fik zijn in ieder geval verheugd met de overstap, maar zeggen wél benaderd te zijn door WKE. ,,Wij kennen ook veel jongens die nu daar spelen”, vertelt de oudste broer. ,,Onze vader wilde ook graag dat wij naar WKE gingen. Wij hopen daar net zo succesvol te zijn.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's