WVV onttroont ACV in Scheemda

FOTO ARCHIEF DVHN

Het twaalfde zaalvoetbaltoernooi in Scheemda werd voor het eerst gewonnen door WVV. De Winschoters wonnen in een boeiende finale verdiend van titelhouder ACV met 1-0.

Met zijn achtste treffer van het toernooi besliste Bert Jan Haaijer de finale. Hiermee werd hij geen topscorer van het evenement, want ondanks dat zijn ploeg in voorrondes al werd uitgeschakeld, was die titel met negen treffers weggelegd voor MOVV-middenvelder Jordi Blaauw.

Ook werd Haaijer niet verkozen tot speler van het toernooi, want die titel kennen ze niet in Scheemda. Maar het was weldegelijk Haaijer die alles bepaalde bij de Winschoters. Na vorige week de titel in Gieten opgehaald te hebben, won WVV nu voor het eerst in Scheemda.

Na drie simpele zeges in de voorronde kwam de ploeg in de kruisfinale tegen NEC Delfzijl op achterstand door een treffer van Edwin Hozic. Maar twee treffers van Joost Siemens en één van Haaijer waren ruim voldoende voor een finaleplaats. Tegenstander daarin werd ACV. De Assenaren rekenden in hun kruisfinale eenvoudig af met Bellingwolde.

Mede door drie treffers van Haaye Feenstra was ACV met 4-1 veel te sterk voor de verliezend finalist van het Indoorsoccertoernooi in Winschoten. Feenstra kon in de finale echter niet zijn stempel op de wedstrijd drukken. De eerste kans was nog wel voor ACV, maar WVV-goalie Serkan Akbas reageerde adequaat.

Nadat eerst nog een schot van Kevin Wiegman door ACV van de lijn was gehaald, zette dezelfde Wiegman even later een goed blok waarna Haaijer de enige treffer van de finale kon maken. ACV drong in de laatste minuten nog wel aan, wisselde de keeper voor een extra veldspeler, maar waren de beste kansen en uiteindelijk de bloemen voor WVV.

Nieuws

menu