WVV raakt de titel kwijt aan Emmeloord

FOTO DVHN

WVV ging in de finale van het 35ste Kerstzaalvoetbaltoernooi in Gieten met liefst 5-2 kansloos ten onder tegen Emmeloord.

Niet helemaal onverwacht

Meteen na afloop van de soms keiharde clash tegen Emmeloord erkende Bert Jan Haaijer, één van de drijvende krachten van WVV, dat de nederlaag niet helemaal onverwacht tot stand was gekomen. ,,Emmeloord was simpelweg beter dan wij. Zij hebben terecht gewonnen. Toch ben ik niet echt teleurgesteld. Een nadeel bij ons was dat we in de voorrondes niet steeds met hetzelfde team hebben gespeeld op dit leuke toernooi.’’

Eigenlijk kwam de pijnlijke nederlaag van de ploeg uit Winschoten niet als een levensgrote surprise tot stand. De tegenstander uit de Noordoostpolder met zes spelers met de naam Boundati (broers en neven) in de ploeg maakte op de finaleavond in de poulewedstrijden van alle ploegen veruit de meeste indruk. LTC (4-0) en VAKO (7-0) kregen geen schijn van kans tegen het fraai combinerende Emmeloord.

Door het oog van de naald

WVV bereikte in haar poule moeizaam de eindstrijd. De organiserende vereniging Gieten werd ternauwernood met 3-2 bedwongen en tegen ZNC, medefinalist van vorige jaar, werd na een zinderende strijd met 3-1 gewonnen. WVV kroop in deze titanenstrijd zelfs door het oog van de naald. Bij een 1-0 voorsprong moesten twee spelers met gele kaarten vanaf de zijlijn toekijken. ZNC profiteerde echter niet. Het kwam wel op gelijke hoogte (1-1), maar in ondertal maakte WVV het karwei alsnog af: 1-3.

In de finale werd duidelijk dat WVV net iets minder in huis had dan de familie Boundati van Emmeloord. WVV nam door Haaijer weliswaar een snelle 1-0 voorsprong, maar daarna was het snel over en uit voor WVV. ,,Emmeloord maakte te snel de gelijkmaker en het tweede doelpunt. Dat betekende de ommekeer’’, verklaarde Haaijer na afloop.

Meer strijd

WVV gooide na de achterstand meer strijd in het duel, maar Emmeloord wist in fysiek opzicht ook behoorlijk van wanten. De gemoederen raakten door de tomeloze inzet zelfs behoorlijk verhit. WVV werd daar het meest de dupe van met onder andere een gele kaart voor Kevin Wiegman. In een mum van tijd keek het tegen een 4-1 achterstand aan. Met Haaijer als ‘vliegende keep’ deed WVV nog wel verwoede pogingen om het tij te keren, maar verder dan een treffer van Marcel Smit kwam het niet: 2-4. In de slotfase werd het zelfs nog 5-2 voor Emmeloord.

ZNC, finalist van het vorig jaar, eindigde dankzij een 1-0 overwinning tegen LTC op de derde plaats en Gieten verpulverde in de strijd om de vijfde een zesde plaats VAKO met 6-1.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu