Waarom de vrouwenvoetballers van Oranje Nassau zaterdag van ACV gaan winnen: een analyse door voetbaltrainer Kees Bouma

In oktober troffen ACV en Oranje Nassau elkaar in Assen. Amber Bandringa (midden, ACV) hier in duel met ON-speelsters Marieke Baas (links) en Gemma Nijst, besliste toen het duel.

In oktober troffen ACV en Oranje Nassau elkaar in Assen. Amber Bandringa (midden, ACV) hier in duel met ON-speelsters Marieke Baas (links) en Gemma Nijst, besliste toen het duel. Foto: Hilbrand Dijkhuizen

Zaterdag staan ze weer tegenover elkaar: Oranje Nassau en ACV, de twee beste vrouwenteams van Groningen en Drenthe, spelend in de topklasse. Het voorkomen van degradatie is nu de inzet van de immer beladen tweestrijd. Maar daarnaast gaat het vooral óók om de eer.

Oranje Nassau en ACV debuteren dit seizoen allebei in de topklasse, het hoogste amateurniveau voor vrouwenvoetbal. Alleen de eredivisie met clubs als Ajax, Feyenoord en FC Twente zit er nog boven. ACV won in oktober de thuiswedstrijd in Assen met 1-0, door een kopgoal van Amber Bandringa. Die drie punten zijn precies het verschil tussen beide kemphanen. ON heeft 14 punten, ACV staat op 17. Wat wordt het zaterdag?

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's