Wanneer treft FC Groningen sc Heerenveen? Wanneer speelt FC Emmen tegen Ajax? En wanneer is de Hondsrugderby? Bekijk hier het competitieprogramma van de KNVB

Foto: ANP

Over zo’n anderhalve maand rolt de bal weer in de eredivisie. Op 5 augustus openen sc Heerenveen en Sparta Rotterdam het nieuwe voetbalseizoen. FC Groningen ontmoet twee dagen later promovendus FC Volendam en FC Emmen begint met een uitwedstrijd tegen PSV.

Dat blijkt allemaal uit het conceptprogramma van de KNVB.

Al in de tweede competitieronde treft FC Groningen landskampioen Ajax in Amsterdam. Daarna volgen duels met Go Ahead Eagles (thuis), NEC (uit) en Vitesse (thuis). De eerste noordelijke tegenstander is SC Cambuur op 11 september in Leeuwarden. In speelronde 12, waarvan de precieze speeldata nog niet bekend zijn, ontmoeten FC Groningen en FC Emmen elkaar op de Meerdijk.

Voor FC Emmen staat er een pittige competitiestart op het programma: de gepromoveerde ploeg van trainer Dick Lukkien treft in de eerste vijf speelrondes PSV (uit), RKC Waalwijk (thuis), FC Utrecht (thuis), Feyenoord (uit) en AZ (thuis). Volgens het conceptprogramma sluit FC Emmen het seizoen af met een uitwedstrijd in de Galgenwaard tegen FC Utrecht.

Nieuwsgierig naar het hele conceptprogramma van de eredivisie en eerste divisie? Bekijk het hier.

Nieuws

Meest gelezen

menu