Doe mee aan verkiezing: wat is de mooiste voetbaltribune langs de amateurvelden van Drenthe en Groningen?

De tribune van de Esserberg. DVHN is op zoek naar de mooiste tribune langs de amateurvelden. Foto: DVHN

Old Trafford, Camp Nou, Anfield, De Kuip. Het zijn allemaal prachtige voetbaltempels. Maar halen ze het bij de charme van een amateurvoetbaltribune? Wij vinden van niet en daarom gaat Dagblad van het Noorden op zoek naar de mooiste amateurvoetbaltribune van het Noorden!

Vloeken, tieren, juichen, slechte grappen maken of gewoon even bijpraten. Het gebeurt allemaal op die prachtige amateurvoetbaltribunes in Groningen en Drenthe – en hopelijk kan dat coronatechnisch komend seizoen ook weer. Ze geven een sportcomplex nét even die extra uitstraling. En iedere tribune heeft z’n eigen charme.

Betonnen kolossen van BNC en Germanicus

De fraaie betonnen kolossen van BNC uit Finsterwolde en Germanicus uit Coevorden staan in schril contrast met de lieflijke witte houten tribune in Roden. Hetzelfde geldt voor Stadion De Esserberg van Be Quick 1887 en De Buunerdrôme van Nieuw Buinen. De één een gemeentelijk monument uit 1921, de ander een hypermodern complex, van alle gemakken voorzien.

Het tribun etje van VKW met gerieflijke stoel?

En wat te denken van De Langeleegte? Sinds Veendam 1894 haar wedstrijden daar afwerkt, is dat immers ook een amateurvoetbaltribune. Of het tribunetje in Meeden, afwijkend aan veel andere tribunes achter het doel geplaatst. Of die van VKW uit Westerbork, waar je gerieflijk zit op een stoel die ooit in de business lounge van FC Groningen stond.

Jij kunt je favoriet nomineren

Keuze te over dus, zowel voor de voetbalromanticus als de liefhebber van moderne architectuur. Daarom gaan we met u bepalen wat de mooiste tribune van het Noorden is. Met de deskundige hulp van een architect nomineert Dagblad van het Noorden een vijftal tribunes en dan is het aan u: stemmen via de site van deze krant.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu