Waterpoloërs gaan voor top twaalf op EK

Waterpoloërs gaan voor top twaalf op EK ANP

Bondscoach Robin van Galen van de waterpolomannen heeft zijn selectie geformeerd voor het Europees kampioenschap, van 10 tot en met 23 januari in het Servische Belgrado. Hij neemt dertien spelers mee.

Doel is een plek bij de beste twaalf. Dan plaatst Oranje zich voor het olympisch kwalificatietoernooi en blijft deelname aan Rio 2016 tot de mogelijkheden behoren. Van Galen liet al wel weten dat zijn team op het EK is ingedeeld in een zware poule, met daarin Montenegro, Spanje en Slowakije. ,,We maken de laatste tijd veel progressie, maar een plaats bij de top acht is op dit moment nog te hoog gegrepen voor ons team.''

De waterpoloërs wonnen in de voorbereiding eind vorige maand een vierlandentoernooi in Istanbul. Deze week werkt de Nederlandse ploeg in Zeist nog een stage af met onder meer twee wedstrijden tegen Georgië.

De selectie bestaat uit de volgende spelers: Ruben Hoepelman (UZSC, keeper), Roeland Spijker (UZSC), Joep van den Bersselaar (UZSC), Eelco Wagenaar (Polar Bears, keeper), Ruud van der Horst (Polar Bears), Lars Gottemaker (Het Ravijn), Luuk Gielen (Partizan Belgrado, Servië), Jesse Koopman (CN Sabadell, Spanje), Lars Reuten (CN Rubí, Spanje), Thomas Lucas (CN Mataro, Spanje), Robin Lindhout (CN Mataro), Yoran Frauenfelder (CN Sant Andreu, Spanje) en Jorn Winkelhorst (CN Sant Andreu).

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu