Waterpolobeker voor Polar Bears

Waterpolobeker voor Polar Bears ANP

De waterpoloërs van Polar Bears hebben zich in Den Haag de Nederlandse beker toegeëigend. De ploeg uit Ede, na een bizar juridisch gevecht met ZPB tot de finale doorgedrongen, versloeg Het Ravijn zondagmiddag in het Hofbad met 9-4 (2-0 2-1 2-3 3-0).

De opponent uit Nijverdal, aangevoerd door Lars Gottemaker, kon tot 4-4 bijblijven, maar verloor in de laatste tien minuten zuivere speeltijd de aansluiting. Dat was onder meer te wijten aan het onvoldoende profiteren van de talrijke man-meer-situaties. Jesse Nispeling was de topscorer bij de Bears met drie treffers.

Het was lang onzeker of Polar Bears überhaupt om deze prijs mocht aantreden. De halve finale tegen ZPB werd vorige maand weliswaar tot een goed einde gebracht (10-9 en 12-12) maar het gelijkspel in de return werd met succes aangevochten door ZPB.

Videobeelden

De Barendrechtse club toonde met videobeelden, gemaakt vanaf de tribune, aan dat een treffer in het derde kwart net binnen de tijd werd gemaakt en dus ten onrechte was afgekeurd. Dat leverde een extra wedstrijd op (16-13), maar geen finaleplaats nadat Polar Bears op zijn beurt protest had aangetekend. De tuchtcommissie van de KNZB oordeelde dat het filmpje niet als bewijs had mogen worden gebruikt.

In het vrouwentoernooi zegevierde ZVL. De favoriet uit Leiden bedwong in de eindstrijd UZSC met 10-7 (3-2 2-1 2-3 3-1). Liselotte Smits gaf de Utrechtse ploeg met een rake strafworp (8-7) in de laatste periode hoop op bekersucces. Marianne de Groot, met haar derde goal, en Roline Schuijt hadden echter een Leids antwoord klaar.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu