Waterpoloster Klaassen wil titel en ticket

Waterpoloster Klaassen wil titel en ticket ANP

Waterpoloster Lieke Klaassen hoopt eind maart als vrijwilliger aan de slag te gaan in Gouda. Daar wordt dan het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) gespeeld, maar als het allemaal goed gaat op het aankomende EK in Belgrado, hoeft Oranje niet op te draven. In het water althans. ,,Laten we de eerste kans maar grijpen’’, lacht ze.

,,We willen nu gewoon het Europese ticket pakken en anders hebben we het OKT nog. Maar we hebben met zijn allen afgesproken om liever vrijwilligerswerk te doen bij dat toernooi. Laat mij maar lekker achter de bar staan en de Italiaansen een drankje aanbieden. Sorry voor de mensen die ons graag willen zien spelen in maart, maar ik wil gewoon nu een ticket naar Rio’’, is Klaassen duidelijk.

De 24-jarige waterpoloster uit Goor is een vaste waarde in de ploeg van bondscoach Arno Havenga. Op het WK van 2013 was ze zelfs de topscorer, nu is ze meer verdedigend actief. In die functie greep ze afgelopen zomer net naast de wereldtitel in Rusland; Oranje werd tweede na verlies in de finale tegen de VS. Maar dat betekent wel dat de Europese titel en daarmee het olympisch startbewijs binnen handbereik is, weet ook Klaassen.

Ervaren kracht

Anderzijds, Nederland verloor in december twee oefenwedstrijden van regerend Europees kampioen Spanje. En van Italië werd zowel gewonnen als verloren. ,,Maar ik heb echt het gevoel dat we ze kunnen pakken’’, zegt Klaassen vastberaden over Spanje. ,,We speelden niet 100 procent, ik had het gevoel dat we beter konden. Dus als we dat beetje extra weten te brengen, dan kunnen we de medailles op gaan halen.’’

Klaassen is met haar 24 jaar een ervaren kracht in een jeugdig team. ,,Je merkt wel dat je meer toernooien hebt gespeeld. Sommige meiden hadden nog nooit een WK meegemaakt, die wisten bijvoorbeeld niet dat je voor de wedstrijd in een kamer zit te wachten voordat je mag'', schetst ze de onwennigheid. ,,Dat leer je dan. Maar in de wedstrijd ben je gelijkwaardig, of je nou één of achttien toernooien hebt gespeeld. Bovendien kunnen we met dit team nog heel lang door, de leeftijd is laag. Dus dat is alleen maar fijn.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu