Waterpolosters eerste reserve voor Rio 2016

Waterpolosters eerste reserve voor Rio 2016 ANP

De Nederlandse waterpolosters hebben maandag in Gouda het olympisch kwalificatietoernooi afgesloten op de vijfde plaats. Oranje, dat zaterdag door een nederlaag tegen Spanje (7-10) naast een ticket voor Rio 2016 greep, versloeg Griekenland met 9-7.

Aanvoerster Yasemin Smit was met drie treffers topscorer van de thuisploeg, die in het emotionele duel op inzet en karakter de winst veiligstelde. Dankzij de vijfde plek in het OKT is de Nederlandse ploeg, die zondag tegen Frankrijk (16-1) al de eerste frustraties van zich afspeelde, nu de eerste reserve voor de Olympische Spelen in Brazilië.

Coach Arno Havenga gaf op waterpolo.nl toe dat het duel met Griekenland voor zijn ploeg een zware bevalling was. ,,We gaan niet naar Rio. Dat is voor ons zo’n klap, het heeft tijd nodig om daarmee te kunnen omgaan. Ik ben trots op het karakter dat de ploeg tegen de Grieken heeft getoond. We hebben met eer en respect naar onszelf, het team en alles er omheen gespeeld en haalden een goed niveau. We kunnen het toernooi nu toch met opgeheven hoofd verlaten.''

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu