Waterpolosters verpulveren Turkije

Waterpolosters verpulveren Turkije ANP

De Nederlandse waterpolosters hebben Turkije een tweede gigantische nederlaag toegebracht op het EK in Belgrado. Aan het doelpuntentotaal van Rusland kon Oranje niet tippen, maar de 25-0-zege liet dinsdag niets aan duidelijkheid over.

Rusland won met liefst 29-0 van de Turkse vrouwen, die voor de tweede keer geen bal in de goal kregen. Samen met Portugal is Turkije de zwakke broeder in de poule van Nederland. Dat gebruikte de wedstrijd vooral als training, zei coach Arno Havenga vooraf al. ,,We kunnen een fysieke prikkel neerleggen, want we willen aan het einde van het toernooi ook goed zijn. Een beetje bijtrainen.''

Vivian Sevenich was met zes goals het meest productief aan Nederlandse zijde. Verder scoorde iedereen, op doelvrouwen Laura Aarts en Debby Willems na. In de slotfase scoorde Turkije nog bijna maar de bal raakte de paal.

Donderdag speelt Oranje opnieuw een op papier simpel potje tegen Portugal. Daarna staan twee zware wedstrijden tegen Rusland en Griekenland op het programma. De Nederlandse waterpolosters willen bij de eerste twee in de poule eindigen, omdat er dan een makkelijkere tegenstander wacht in de kwartfinale. De eerste wedstrijd tegen Hongarije werd zondag al gewonnen met 14-10.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu