Wawrinka naar finale na opgave Kyrgios

Wawrinka naar finale na opgave Kyrgios ANP

Stan Wawrinka mag zich gaan opmaken voor de finale van het toernooi van Dubai. De Zwitserse tennisser moest vrijdag in de halve finale strijden tegen Nick Kyrgios, maar de Australiër gaf na ruim drie kwartier spelen op met een rugblessure. Het stond toen 6-4 3-0 voor de Zwitser.

De wedstrijd tussen het duo was op voorhand beladen. Vorig jaar beledigde Kyrgios de Zwitser door een opmerking te maken over diens vriendin tijdens een wedstrijd in Montreal. De rugblessure van Kyrgios verpestte echter een mooi affiche. Na een wisselvallige eerste set van beide spelers, pakte Wawrinka in de tweede set direct een voorsprong. Kyrgios besloot toen dat het mooi was geweest en staakte de strijd.

Wawrinka moet het in de finale opnemen tegen Marcos Baghdatis. De Cyprioot verraste in de andere halve finale Feliciano Lopez uit Spanje, tegen wie hij knap terugkwam uit verloren positie (3-6 7-6 (1) 6-1). Lopez won de eerste set en kwam ook in de tweede set op een break voorsprong. Baghdatis vocht zich terug, was in de tiebreak oppermachtig en pakte in de derde set de laatste vijf games op rij.

Nieuws

Meest gelezen

menu