'We krijgen de goals gewoon te simpel tegen', concludeert Dick Lukkien. Volgens de trainer moet FC Emmen in verdedigend opzicht nog groeien

FC Emmen beleefde op bezoek bij tegen Sparta Rotterdam een matige generale repetitie. De 3-1 nederlaag op Het Kasteel leverde een aantal interessante bevindingen op.

Jeroen Veldmate wisselt een blik met scheidsrechter Edwin de Graaf, tijdens de oefenwedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen (3-1).

Jeroen Veldmate wisselt een blik met scheidsrechter Edwin de Graaf, tijdens de oefenwedstrijd tussen Sparta Rotterdam en FC Emmen (3-1). Foto: Dijks Media

Zelden in deze voorbereiding stond Dick Lukkien zoveel aan de zijlijn te coachen als tijdens de oefenwedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Het ging niet. Vanaf de eerste minuut speelde FC Emmen volgens de trainer „onherkenbaar”, waren zijn pupillen „overal te laat” en speelden ze „aan de bal met poep in de broek”. Hoewel het de tweede helft dankzij een aantal omzettingen zichtbaar beter ging, kon de promovendus het tij niet meer keren. Sparta ging er met de zege vandoor en eigenlijk viel daar niet veel op af te dingen.

Basiself zo goed als zeker

Nieuws

menu