Wedstrijd om de Supercup volleybal tussen de bekerwinnaar Lycurgus uit Groningen en landskampioen Dynamo uit Apeldoorn is verplaatst

Lycurgus viert het winnen van de beker. Foto Dijks Media

De wedstrijd om de Supercup tussen bekerwinnaar Samen Lycurgus en landskampioen Draisma Dynamo is verplaatst naar zaterdagavond 17 december om 19.00 uur in Apeldoorn.

De wedstrijd stond aanvankelijk voor vrijdagavond 23 december op het programma. Beide ploegen vonden het spelen zo vlak voor de kerstvakantie ongelukkig en wilden daarom eerder tegen elkaar uitkomen. Na enig gepuzzel kwam 17 december uit de bus. Aanvankelijk stond op deze datum de competitiewedstrijd tussen Lycurgus en Dynamo gepland in het Alfa-college Sportcentrum. Dat duel is verschoven naar woensdagavond 25 januari 2023 om 20.00 uur.

Lycurgus won Supercup vijf keer

Lycurgus is vijfvoudig winnaar van de Supercup. De Groningers wonnen deze prijs voor het laatst in 2020. Op zondagmiddag 4 oktober was de huidige bekerwinnaar, zonder publiek vanwege corona, met 3-1 te sterk voor Active Living Orion.

Volleyballers hebben week vakantie

De strijd om de Supercup wordt de laatste wedstrijd voor de mannen van coach Arjan Taaij in dit jaar. De ploeg heeft vanaf 22 december een week vakantie om op 29 december de training te hervatten. Op zaterdag 7 januari volgt de hervatting van de competitie met een thuisduel tegen Numidia VC Limax.

Nieuws

menu