Weer een dubbelfinale voor Max Houkes uit Sleen, ditmaal met zijn Groningse maatje Niels Visker uit Lageland

Niels Visker in actie op het toernooi van REO Foto: Duncan Wijting

Tennissers Niels Visker en Max Houkes hebben de finale van het internationale dubbeltoernooi van Platja d’Aro gehaald.

Het Gronings-Drentse duo, dat voor de tweede maal samen in het profcircuit speelt, versloeg vrijdag in de halve finale het als eerste geplaatste Franse koppel Theo Arribage/Maxime Mora in twee sets: 7-6, 6-3.

Argentijns-Spaans duo als tegenstander

Zaterdag wacht in de finale het als vierde geplaatste Argentijns-Spaanse duo Alex Barrena/Carlos Lopez Montagud. Houkes en Visker zijn zelf als derde geplaatst. Houkes won tot nu toe al zes internationale dubbelspeltitels, waarvan twee met de Groninger Sidané Pontjodikromo en eentje met de Delfzijlster Maikel Borg, Visker heeft nog geen proftitel op zijn naam staan. In mei speelden Houkes en Visker nog samen in Majadahonda in Madrid, waar ze de halve finale haalden.

Tweede ronde eindstation

In het enkelspel van het toernooi in de Spaanse badplaats, dat met 15 duizend dollar is gedoteerd, ging het deze week iets minder voortvarend met de beide noordelijke tennistalenten. Zowel Visker (uit Lageland) als Houkes (uit Sleen) overleefden de kwalificaties, maar in het hoofdtoernooi was voor Visker de eerste ronde het eindstation. Houkes kwam een ronde verder en haalde de laatste 16, maar moest het hoofd buigen voor de Spanjaard Max Alcala Gurri.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu