Weerzien met Oranje maakt middenvelder Wijnaldum heel erg blij

Weerzien met Oranje maakt middenvelder Wijnaldum heel erg blij ANP

Je zou zeggen dat veel internationals van het Nederlands elftal helemaal niet op de komende duels met Polen en Italië in de Nations League zitten te wachten. Maar niets is minder waar, benadrukte Georginio Wijnaldum. "We hebben elkaar echt enorm gemist de afgelopen negen maanden."

Oranje hervat het interlandvoetbal in een toernooi dat niet enorm tot de verbeelding spreekt. Na een gemist EK en WK was de finaleplaats van vorig jaar in de nieuwe landencompetitie van de UEFA vooral een bevestiging dat het onder de inmiddels weer vertrokken bondscoach Ronald Koeman een goede weg was ingeslagen. Overwinningen op Frankrijk, Duitsland en Engeland boden hoop voor een betere toekomst.

Maar nu hebben veel internationals maar kort vakantie kunnen vieren in de aanloop naar de duels met Polen en Italië. En de agenda voor de komende maanden is al zo vol met wedstrijden voor hun clubteam. "Maar wij vinden het echt heel fijn dat we weer bij elkaar zijn", zei Wijnaldum. "We zijn een paar jaar geleden een goede weg ingeslagen. We zijn ook heel blij dat we weer wedstrijden mogen spelen. We willen de goede lijn van de laatste jaren doortrekken."

Onder de vertrokken Koeman is Oranje weer een eenheid geworden. "We doen veel samen en hebben dezelfde interesses", zei Wijnaldum. "De nieuwkomers worden zo goed opgevangen dat het makkelijker is om goed te presteren. We zijn een hecht team geworden."

Koeman

De wederopstanding van Oranje is zeker de verdienste van Koeman, stelde Wijnaldum. "Het is jammer dat hij is vertrokken maar we gunnen het hem. Als speler sta je soms ook voor dergelijke beslissingen."

Als we de verhalen in veel Spaanse media mogen geloven, dan zet Wijnaldum ook snel een nieuwe stap in zijn loopbaan. De 29-jarige middenvelder van Liverpool zou de eerste grote aankoop van Koeman bij Barcelona worden. De kampioen van Engeland zou op die manier de weg vrijmaken voor de komst van Thiago, die vorige maand met Bayern München de Champions League won.

"Dat zijn maar geruchten, daar kan ik niets over zeggen", antwoordde Wijnaldum iedere keer als hem naar een mogelijk vertrek richting Barcelona werd gevraagd. De oud-speler van Feyenoord, PSV en Newcastle United wilde ook niet zeggen wie wat hem betreft Koeman bij Oranje moet opvolgen. "Maar ik denk wel dat het goed is op om dezelfde manier verder te gaan", stelde hij. "Koeman stond boven de partijen maar gaf ons spelers ook vrijheden."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu