Wel de credits, maar geen titels voor noordelijke marathontop

De verwachtingen waren hooggespannen voor wat betreft de noorderlingen tijdens het NK marathonschaatsen in Amsterdam, maar titels bleven uit. Die waren voor Irene Schouten bij de vrouwen en Evert Hoolwerf bij de mannen. Wat restte waren een zilveren en bronzen medaille en de complimenten.

Evert Hoolwerf gaat helemaal uit zijn dak als hij op de Jaap Edenbaan in Amsterdam als eerste over de finish gaat. Hij gaf de Groningers Robert Post en Sjoerd den Hertog het nakijken.

Evert Hoolwerf gaat helemaal uit zijn dak als hij op de Jaap Edenbaan in Amsterdam als eerste over de finish gaat. Hij gaf de Groningers Robert Post en Sjoerd den Hertog het nakijken. Foto: ANP/Vincent Jannink

Wat lag de Jaap Eden-ijsbaan in Amsterdam er mooi bij op Nieuwjaarsdag. Met alle lampjes op het middenterrein werd het decembergevoel nog even verlengd in ‘s lands hoofdstad, al gold dat alleen voor de toeschouwers die in groten getale op het NK marathonschaatsen afkwamen. De schaatsers zelf griezelden bij de aanblik van het wit uitgeslagen ijs van de enige onoverdekte ijsbaan van Nederland. De vloer gleed amper en was ondanks de inspanningen van de ijsmeesters loodzwaar door de harde wind en de hoge temperatuur.

Alle ogen op Schouten

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's