Wereldkampioen Camoranesi trainer van Sloveense topclub Maribor

Wereldkampioen Camoranesi trainer van Sloveense topclub Maribor ANP

De Italiaanse oud-international Mauro Camoranesi gaat voor het eerst als trainer bij een nationale topclub aan de slag. De 43-jarige Camoranesi, geboren in Argentinië, krijgt een kans op de bank bij NK Maribor. De vijftienvoudig kampioen van Slovenië moest de titel afgelopen seizoen aan Celje laten en werd onlangs al in de eerste voorronde van de Europa League uitgeschakeld.

Het leidde tot een snel vertrek van trainer Sergej Jakirovic. De clubleiding omschrijft de sfeer in de kleedkamer als 'rampzalig'. Als opvolger kwam Maribor uit bij Camoranesi, die al in de Sloveense competitie werkte bij middenmoter Tabor Sezena. Hij moet van Maribor weer een winnende ploeg maken.

Camoranesi speelde 55 interlands voor Italië en maakte daarin vier doelpunten. De middenvelder, die het grootste deel van zijn carrière voor Juventus speelde, maakte deel uit van de Italiaanse ploeg die in 2006 wereldkampioen werd. Camoranesi had een basisplaats in de finale tegen Frankrijk, die via strafschoppen werd gewonnen. Hij speelde in 2014 zijn laatste wedstrijd als prof en ging daarna verder als trainer. Camoranesi werkte voor bescheiden clubs uit Mexico en Argentinië voordat hij begin dit jaar bij Tabor Sezena terugkeerde in Europa.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu