Wereldkampioen Patrick Roest is op NK schaatsen de te kloppen man en gaat voor zijn eerste Nederlandse allroundtitel; deelname grieperige Sven Kramer nog onzeker

Het wordt komend weekeinde zowel bij mannen als vrouwen het sterkst bezette NK allround sinds jaren. Onzeker is nog of de grieperige Sven Kramer kan meedoen.

Patrick Roest (links) puft uit na het winnen van de 5000 meter op de NK afstanden. Naast hem Sven Kramer, die tweede werd.

Patrick Roest (links) puft uit na het winnen van de 5000 meter op de NK afstanden. Naast hem Sven Kramer, die tweede werd. Foto Neeke Smit

Patrick Roest (24) van Team Jumbo-Visma is zaterdag en zondag in Thialf de grote favoriet voor de Nederlandse schaatstitel allround. Winst in Heerenveen zou voor de Zuid-Hollander opmerkelijk genoeg meteen een primeur zijn. Hij werd de afgelopen jaren weliswaar drie keer op rij wereldkampioen allround, maar stond bij het Nederlands kampioenschap nog nooit op de hoogste trede. Omdat allerlei internationale kampioenschappen voorgingen lieten Roest en andere toppers het NK allround vaak schieten.

Nieuws

Meest gelezen

menu