Wereldkampioen Pedersen kijkt vooral uit naar Parijs-Roubaix

Wereldkampioen Pedersen kijkt vooral uit naar Parijs-Roubaix ANP

Wielrenner Mads Pedersen heeft zijn regenboogtrui door de coronacrisis dit seizoen nog niet vaak kunnen showen. De Deen van Trek hoopt dan maar in het najaar te kunnen schitteren in met name de kasseiklassiekers. In de Ronde van Vlaanderen werd hij in 2018 al eens tweede, maar Pedersen kijkt vooral uit naar Parijs-Roubaix, die voor 25 oktober op de kalender staat.

"Het is in ieder geval heel leuk dat er eindelijk een kalender is. Nu hebben we een doel om naartoe te werken", zegt Pedersen op de website van zijn team. "De laatste weken hebben we getraind maar zonder een echt doel voor ogen. Dus helpt het om weer een kalender te hebben en het koersritme opnieuw op te pikken."

"De klassiekers blijven uiteraard mijn hoofddoel", vervolgt Pedersen, die daarnaast hoopt op een selectie voor de Tour de France. "Ze zijn op het einde van het seizoen en ik kijk er erg naar uit. Ik hoop vooral op een natte Parijs-Roubaix dit jaar." Pedersen veroverde de wereldtitel afgelopen najaar in een kletsnat Yorkshire.

De laatste jaren was het half april altijd droog en stoffig op de Noord-Franse wegen, met een datum eind oktober zijn de kansen op neerslag misschien groter. "Ik zal klaar zijn wanneer de klassiekers er zijn. Het is oké dat wedstrijden verschuiven als de wereld zich in deze situatie bevindt. Wij zullen ons aanpassen. Het wordt een 'coole' ervaring om die grote wedstrijden in zo'n korte periode te rijden. Het is nieuw voor iedereen en het wordt leuk."

Nieuws

Meest gelezen

menu