Wereldkampioen dammen Georgiev maakt uitstapje naar schaakbord in Hoogeveen

Wereldkampioen dammen Aleksandr Georgiev is misschien wel de opvallendste deelnemer aan het schaaktoernooi in Hoogeveen.

Aleksandr Georgiev is een van de opvallendste deelnemers aan het 23ste Hoogeveen Schaaktoernooi.

De Russische wereldkampioen dammen komt vanaf zaterdag in de tweede amateurgroep uit, hoewel hij zondag even terugkeert achter het dambord om net als onder meer oud-wereldkampioen Roel Boomstra mee te doen om de winst op het WK rapid in Beilen.

Jan Timman neemt het op tegen jonge tegenstanders

Het Hoogeveen Schaaktoernooi, dat van 19 oktober tot 26 oktober in het Hoogeveense raadhuis wordt gehouden, telt dit jaar 237 deelnemers uit 22 landen. In de twee matches nemen veteraan Jan Timman en de Peruviaanse grootmeester Jorge Cori Tello het op tegen twee jonge opponenten.

Timman treft de Kazachstaanse Zhansaya Abdumalik (19) en Tello speelt tegen Alireza Firouzja (16) uit Iran. In het open toernooi behoren Roeland Pruijssers en de Groningse grootmeesters Jan Werle en Sipke Ernst tot de favorieten.

Opening wordt verricht door Lucas van Foreest

Mede-Groninger Lucas van Foreest, Nederlands jongste grootmeester en nationaal kampioen, verricht zaterdag samen met KNSB-voorzitter Marleen van Amerongen in grand café Het Postkantoor in Hoogeveen de opening van het toernooi.

Nieuws

Meest gelezen

menu