Wereldkampioene voetbal wil vicepresident van VS worden

Wereldkampioene voetbal wil vicepresident van VS worden ANP

's Werelds beste voetbalster Megan Rapinoe wil vicepresident van de Verenigde Staten worden. De speelster van het Amerikaanse elftal, dat Nederland vorig jaar versloeg in de WK-finale, heeft zich aangeboden aan ex-vicepresident Joe Biden. Die wil namens de Democratische partij president Donald Trump wegkrijgen uit het Witte Huis.

De 34-jarige Rapinoe, vorig jaar gekozen tot wereldvoetbalster van het jaar, ziet het wel zitten om met Biden campagne te voeren als zogenoemde running mate. Tijdens een gesprek met Biden en diens vrouw sprak de voetbalster haar steun uit voor de 77-jarige Democraat. Biden maakte al herhaaldelijk duidelijk dat hij een vrouw als running mate wil.

Volgens Rapinoe kan ze tijdens het campagne voeren gewoon blijven voetballen. Enige ervaring met de politiek heeft ze al. Rapinoe is openlijk lesbienne en een uitgesproken belangenbehartiger van de rechten van homoseksuelen. Afgelopen zomer kreeg ze het aan de stok met Trump nadat ze had gezegd dat ze het Witte Huis niet zou bezoeken als het Amerikaanse team het WK voor vrouwen zou winnen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu