Wereldkampioenen Lois Abbingh en Merel Freriks oefenen met Nederlands handbalteam tegen Duitsland

Nederland viert de wereldtitel. Foto Archief

De Groningse Lois Abbingh (Odense Handbold) en Merel Freriks (Borussia Dortmund) maken deel uit van de selectie voor de oefenduels van de Nederlandse handbalsters tegen Duitsland.

Bondscoach Emmanuel Mayonnade heeft 19 speelsters opgenomen in het team, dat op donderdag 1 oktober en zaterdag oktober in actie komt. Beide duels worden zonder publiek in het Duitse Lingen gespeeld, maar worden door Ziggo Sport live uitgezonden.

Borussia Dortmund

Harma van Kreij en Yara ten Holte maken voor het eerst deel uit van de selectie van wereldkampioen Nederland, dat totaal zes speelsters van Borussia Dortmund telt. Ook nieuwkomer Ten Holte speelt voor de Duitse Bundesliga-club, terwijl Van Kreij in Slovenië voor RK Krim Mercator uitkomt.

Kruisband

Het is voor het eerst sinds de behaalde wereldtitel in december dat de Nederlandse handbalsters weer bij elkaar komen. In de selectie ontbreekt Estavana Polman. De speelster van het Deense Esbjerg scheurde eind juli een kruisband in haar rechterknie en is maanden uitgeschakeld. Nederland is in voorbereiding op het Europees kampioenschap, dat in december in Noorwegen en Denemarken plaatsvindt.

Nieuws

Meest gelezen

menu