Wie zijn de beste trainers in het betaald voetbal? Joseph Oosting, Ron Jans en Dick Lukkien in race voor Rinus Michels Award

Joseph Oosting. Foto: ANP

RKC Waalwijk-trainer Joseph Oosting uit Emmen is genomineerd voor de titel Trainer/Coach van het jaar Eredivisie 2021/2022. Dat geldt ook voor de (deels) in Tynaarlo woonachtige Ron Jans van FC Twente. FC Emmen-trainer Dick Lukkien uit Veendam is in de race voor de titel Trainer/Coach van het jaar Keuken Kampioen divisie 2021/2022.

Joseph Oosting en Ron Jans hebben in de categorie Trainer/Coach van het jaar Eredivisie 2021/2022 concurrentie van Arne Slot (Feyenoord), Erik ten Hag (Ajax) en Kees van Wonderen (Go Ahead Eagels).

Keuken Kampioen Divisie

Dick Lukkien strijdt met Marinus Dijkhuizen (Excelsior), Rob Penders (FC Eindhoven) en Wim Jonk (FC Volendam) om de titel Trainer/Coach van het jaar Keuken Kampioen divisie 2021/2022. Lukkien won eerder deze maand al een Gouden Schild als beste trainer van de Keuken Kampioen Divisie.

Hoofdtrainers bepalen

De hoofdtrainers uit het betaald voetbal bepalen wie met de prijzen, de Rinus Michels Awards, aan de haal gaan. De verkiezingen zijn een initiatief van vakblad DeVoetbaltrainer . De organisatie is in handen van de vakbeweging Coaches Betaald Voetbal (CBV).

De prijzen worden uitgereikt tijdens het 25 jaar CBV Gala op zondag 26 juni.

Nieuws

Meest gelezen

menu