Wielerfederatie UCI vreest dat ploegen gaan omvallen

Wielerfederatie UCI vreest dat ploegen gaan omvallen ANP

De internationale wielrenunie UCI is bang dat niet alle teams het einde van het seizoen gaan halen. Ook heel wat ploegen uit de UCI WorldTour, het hoogste niveau, zijn in financiële problemen gekomen als gevolg van de coronacrisis. "We weten dat drie, vier, vijf teams meer problemen hebben dan andere ploegen", zegt UCI-voorzitter David Lappartient. "We hopen dat ze allemaal het einde van het seizoen halen."

Vooral het CCC-team van onder anderen olympisch kampioen Greg Van Avermaet zit in de problemen. De hoofdsponsor van de ploeg heeft het financieel heel moeilijk en dus moesten de renners al een groot deel van hun salaris inleveren. Ook bij Mitchelton-Scott, Bahrain-McLaren, Astana en Lotto-Soudal zijn de renners gekort op hun salaris.

Zeker tot 1 juli wordt er niet gekoerst. De UCI heeft een hele nieuwe kalender gemaakt voor 2020, met alle grote rondes en veel van de klassiekers in het tweede deel van het jaar. "Onze bond gaat door een crisis die we sinds de Tweede Wereldoorlog niet hebben gekend", zei Lappartient. De UCI heeft zelf ook forse maatregelen moeten nemen om kosten te besparen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu