Wielerploeg Astana pakt eindzege in virtuele Giro

Wielerploeg Astana pakt eindzege in virtuele Giro ANP

Wielerploeg Astana heeft zich verzekerd van de eindzege in de virtuele Ronde van Italië. Het Italiaanse nationale team won onder leiding van toptijdrijder Filippo Ganna de zevende en laatste etappe, een individuele tijdrit. Astana werd daarin vierde. Dat was ruim voldoende voor de eindzege voor het team uit Kazachstan. Astana leidde de virtuele Giro bij de mannen van start tot finish en won ook twee etappes.

De rit van zaterdag was een vlakke individuele tijdrit van 15,7 km, tussen Cernusco sul Naviglio en Milaan, een kopie van de slottijdrit in de naar het najaar uitgestelde Giro. Ganna was met een tijd van 22.31 de snelste renner.

Bij de vrouwen was de eindoverwinning voor Trek-Segafredo. Het Amerikaanse team werd tweede in de slotrit. Katia Ragusa was namens het winnende Astana met een tijd van 24.40 de beste.

In de virtuele Giro werd de voorbije weken een deel van het oorspronkelijke parcours door de renners afgewerkt. Elk team startte in elke etappe met twee renners. De wedstrijden werden op woensdag en zaterdag afgewerkt. Op donderdag en zondag kwamen oud-renners in actie op hetzelfde parcours.

De 103e editie van de Giro had normaal gesproken tussen 9 en 31 mei moeten plaatsvinden, maar werd afgelast vanwege de wereldwijde coronacrisis. Op de nieuwe wielerkalender van de UCI staat de Ronde van Italië nu tussen 3 en 25 oktober geprogrammeerd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu