Wielrenner Bernal hoopt nu toch dat de Tour door gaat

Wielrenner Bernal hoopt nu toch dat de Tour door gaat ANP

Het is in de wielerwereld de grote vraag die nog open staat: gaat de Tour de France komende zomer door? "Ik probeer er niet te veel over na te denken", zegt Egan Bernal, de winnaar van vorig jaar, in de Italiaanse krant La Repubblica. "Ik hoop natuurlijk dat we de Tour kunnen rijden: voor mezelf, voor mijn team, voor de sport en voor alle fans."

De 23-jarige Colombiaan zei onlangs nog dat wat hem betreft de Tour beter kan worden uitgesteld. Bernal, een van de kopmannen van Team Ineos, beseft ook dat het voor de sponsoren en de hele wielerwereld van belang is dat de belangrijkste wielerkoers komende zomer wél wordt verreden. "Ik train dus thuis ook door. Niet alleen om te voorkomen dat ik me ga vervelen, maar ook om in vorm te blijven", aldus Bernal, die vorige maand vanuit Europa terugging naar Colombia en daar direct uit voorzorg op het coronavirus werd getest. De ranke klimmer bleek het virus niet onder de leden te hebben.

De Colombiaan heeft voor volgend jaar de Ronde van Italië met potlood in zijn agenda gezet. "Ik heb in Italië gewoond, ik heb daar veel vrienden en ik ken de wegen. Het idee was dit jaar de Tour te doen en daarna nog een aantal klassiekers, zoals de Ronde van Lombardije, en dan in 2021 de Giro te rijden. Maar het is nu onduidelijk hoe dit jaar gaat verlopen."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu