Wielrenner Dumoulin blij dat hij vooraan kon blijven

Wielrenner Dumoulin blij dat hij vooraan kon blijven ANP

Wielrenner Tom Dumoulin was niet tevreden na afloop van de vierde etappe van de Tour de France, die werd gewonnen door zijn ploeggenoot Primoz Roglic. De Nederlander van Jumbo-Visma kwam als elfde over de finish, maar liep uiteindelijk geen tijdverlies op de ritwinnaar op.

"Volgens mij had ik geen gaatje gelaten. Maar ik geef toe, ik was niet goed", zegt hij. "Wat dit zegt voor de Tour? Dat zegt op dit moment dat Primoz geweldig is en dat hij zijn benen uit het Critérium du Dauphiné nog steeds heeft. Hij heeft het wel paar dagen lastig gehad na z'n val, maar hij staat er weer en dat is wel mooi."

In de slotkilometer plaatste Roglic zijn sprint en dat was volgens plan, aldus Dumoulin. "Op 2 kilometer zei Primoz door de radio: vanaf die laatste haarspeldbocht gaan we volle bak en dat heeft hij ook bevestigd, want hij wint."

Daarvoor had de Sloveen al even geïnformeerd bij Dumoulin hoe de Limburger ervoor stond. "Hij wilde even kijken hoe ik was en ik zei dat ik niet goed was. Maar we zijn hier om Tour te winnen, niet om iedereen te vriend te houden", aldus Dumoulin. "Het is galant dat hij even komt informeren, maar uiteindelijk was ik wel even bang dat ik er af moest. Gelukkig kon ik erbij blijven."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu