Wielrenner Elmar Reinders gooit de knuppel op het juiste moment in het hoenderhok, waardoor de PWZ Zuidenveldtour ook voor de 29ste keer op rij vooral een Nederlands feestje blijft

Hoewel de PWZ Zuidenveldtour sinds 2016 een UCI-koers is met veel buitenlandse ploegen aan de start, won er nog nooit een coureur van buiten de landsgrenzen. De lokale held, Emmenaar Elmar Reinders, zorgde er zaterdag met een knappe solo voor dat deze statistiek minimaal nog een jaar ongewijzigd blijft.

Elmar Reinders komt tijdens een eerdere wedstrijd  solo over de finish en steekt zijn rechtervuist krachtig in de lucht.

Elmar Reinders komt tijdens een eerdere wedstrijd solo over de finish en steekt zijn rechtervuist krachtig in de lucht. Foto: Rudie Ottens

Nadat hij de finish passeerde viel Elmar Reinders met een kreet van blijdschap in de armen van zijn soigneur. Die stond daar al een tijdje. Wachtend, duimen draaiend en hopend dat de renner van Riwal Cycling Team een lekke band of ander onheil bespaard zou blijven. De spanning was van zijn gezicht af te lezen.

Nieuws

Meest gelezen

menu