Wielrenner Jaap Voogel (20) uit Kruisweg wordt kunstmatig in slaap gehouden na ernstig ongeluk tijdens Ronde van Drenthe

Jaap Voogel in het shirt van John Deere Cycling Team.

Jaap Voogel in het shirt van John Deere Cycling Team. Foto: Facebook Ronde van Drenthe

Wielrenner Jaap Voogel uit Kruisweg is zondag tijdens de Albert Achterhes Profronde zo zwaar ten val gekomen dat hij nu kunstmatig in slaap wordt gehouden.

Dat meldt de organisatie van de Ronde van Drenthe op haar Facebookpagina. De 20-jarige renner van de Noordelijke Wielervereniging Groningen deed mee als lid van de nationale selectie van wielertalenten uit Noord-Nederland. In de buurt van Schoonoord botste hij in volle vaart op een afremmende ploegleiderswagen.

Voogel, student bouwkunde, brak volgens de organisatie van de Ronde van Drenthe onder meer zijn kaak. Door de botsing liep hij bovendien zwaar letsel op aan zijn strottenhoofd en gezicht. ,,Na een operatie in het ziekenhuis van Emmen is de onfortuinlijke renner overgebracht naar het UMCG in Groningen. Hier wordt hij kunstmatig in slaap gehouden.”

Duidelijk is dat Voogel een lang revalidatietraject te wachten staat. ,,De organisatie van de Ronde van Drenthe leeft mee met Jaap, z’n familie en natuurlijk zijn ploegmakkers en wenst hem heel veel sterkte en hoopt op een volledig herstel”, staat op Facebook.