Wielrenner Kuss wint clubkampioenschap Jumbo-Visma

Wielrenner Kuss wint clubkampioenschap Jumbo-Visma ANP

De Amerikaanse wielrenner Sepp Kuss mag zich de virtuele clubkampioen van Jumbo-Visma noemen. De 25-jarige Kuss won op de Zwift, een digitale fietstrainer, een wedstrijd waar twintig renners uit de WorldTour-ploeg van Jumbo-Visma en negen van het opleidingsteam aan meededen. Ze reden over een deel van het parcours van de wegwedstrijd van de WK 2018 in Innsbruck, met een aankomst bergop.

Vanwege de coronacrisis zitten alle renners thuis, waar ze veelal trainen op een rollenbank. Via een digitaal systeem konden de coureurs van Jumbo-Visma het zondag toch tegen elkaar opnemen. Ze hadden afgesproken er een rustig 'koffie-ritje' van te maken, maar vanaf het begin gingen ze ieder vanuit hun eigen woning vol de strijd aan met elkaar.

"Het is een nieuwe wereld zo, maar leuk om te zien", zei Merijn Zeeman, de sportief directeur van Jumbo-Visma die online mee keek. "Dit is superintensief, respect voor al die mannen dat ze dit willen doen en zich zo uit elkaar trekken op de fiets."

Ketting eraf

Steven Kruijswijk, die normaal gesproken in Monaco woont maar nu even is teruggekeerd naar Noord-Brabant, kreeg te maken met een mechanisch probleem. De Brabander moest van zijn fiets omdat z'n ketting eraf was geschoten. "Dat gebeurde vlak voordat de klim begon, even snel terugkomen zat er daarna niet meer in", aldus Kruijswijk, die afgelopen week hoorde dat de start van de Tour de France wordt uitgesteld van eind juni naar eind augustus. De nummer 3 van de Tour van vorig jaar wil dan pieken.

"De enige mensen die ik de afgelopen vijf weken heb gezien, zijn mijn gezinsleden. Het is voor mij vooral zaak fit te blijven, uurtjes maken op de tacx. Gelukkig kan ik af en toe buiten fietsen, dat is het voordeel van Nederland ten opzichte van Monaco, waar echt alles in een 'lockdown' zit."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu