Wielrennersvakbond verzet zich tegen algemene salarisverlaging

Wielrennersvakbond verzet zich tegen algemene salarisverlaging ANP

Wielrennersvakbond CPA verzet zich tegen een algemene salarisverlaging in het profwielrennen. "Wij zullen nooit een algemene verlaging van de salarissen accepteren, we gaan iedere zaak afzonderlijk bekijken en meedenken hoe de problemen met de juiste hulp kunnen worden opgelost", meldt voorzitter Gianni Bugno van de CPA.

Sommige wielerteams, zoals CCC van olympisch kampioen Greg Van Avermaet, kondigden al aan in de salarissen te moeten snijden. Teambaas Patrick Lefevere van Deceuninck - Quick-Step zei vrijdag in de Belgische krant Het Nieuwsblad te vrezen dat teams failliet zullen gaan.

"We snappen dat de internationale vereniging van wielerteams (AIGCP) om flexibiliteit heeft gevraagd, maar de afspraken dienen gerespecteerd te worden", vindt Bugno. "Het valt niet te accepteren dat grote salarisverlagingen worden doorgevoerd zonder het bewijs dat een ploeg zich niet aan de contracten kan houden."

Bugno hoopt samen met de verschillende partijen tot een oplossing te komen zodat geen renners en mensen uit de begeleidingsstaf de dupe worden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu