Wielrenster Anna van der Breggen wint tijdrijden in Emmen: 'een zege op dit NK zegt echt iets' | video

Wielrenster Anna van der Breggen kwam terug van een hoogtestage omdat ze het NK tijdrijden en het NK op de weg niet wilde missen. Met haar tweede titel bij het NK tijdrijden was de 31-jarige wielrenster van SD Worx heel tevreden.

,,Het is lekker dat ik het NK verlaat met veel vertrouwen, want in Nederland staat een sterk veld, dus een zege zegt dan echt wel iets”, zei de Zwolse, die ook de regerend wereldkampioene in het tijdrijden en op de weg is. Ze bleef in Emmen Ellen van Dijk en Lucinda Brand voor.

Regenboogtrui

,,Het was mooi om nu in een tijdrit de trui eens te kunnen dragen, want we hadden nog geen tijdrit gehad sinds het WK in Imola vorig jaar”, zei Van der Breggen over haar regenboogtrui. ,,Het was een mooi parcours met een klimmetje en een afdaling. Dat maakt het lastiger om in te delen. Het was uitdagend. Twee jaar geleden in Ede was het dezelfde weg heen als terug, hier zat veel meer variatie in. Het was ook wel jeugdsentiment voor me, want hier op de Meerdijk in Emmen heb ik bij de jeugd veel wedstrijden gereden.”

Spelen

Conclusies voor de tijdrit op de Spelen wilde de Nederlands kampioene niet zozeer trekken uit de uitslag. ,,Je kunt in een tijdrit altijd een slechte dag hebben. Dat ik hier goed rijd, hoeft niet te betekenen dat ik die niet tegen kan komen in Tokio straks. En andersom kan iemand met een mindere tijdrit hier straks juist een topdag hebben. Maar voor mij is dit natuurlijk wel een mooi scenario. Ik heb mijn hoogtestage eerder afgebroken dan ideaal was, maar ik wilde deze kampioenschappen niet missen.”

Van der Breggen gaat via het NK op de weg en de Giro Rosa toeleven naar de Olympische Spelen. ,,Ik houd ervan nog eens te koersen. Voor mij is de gedachte aan twee hoogtestages niet iets waar ik blij van word.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
Wielrennen
Wielrennen
Video
menu