Wild zevende op omnium bij WK baan

Wild zevende op omnium bij WK baan ANP

Kirsten Wild is zondag bij de WK baanwielrennen als zevende geëindigd op het omnium. De Zwolse, die het weg- en baanwielrennen combineert, was de afsluitende puntenkoers als de nummer zeven van het klassement begonnen en kon zich niet meer verbeteren. Wild was vorig jaar nog goed voor brons.

De wereldtitel ging naar de Britse Laura Trott. De Française Laurie Berthon pakte in de laatste sprint het zilver. Brons was voor de Amerikaanse Sarah Hammer. Trott had eerder in het toernooi Wild van goud afgehouden op het onderdeel scratch. Ze is ook regerend olympisch kampioene op het omnium, dat ze ditmaal afsloot met een puntentotaal van 201. Dat waren 18 punten meer dan Berthon die Hammer in een rechtstreekse sprint om zilver versloeg. Wild behaalde 153 punten.

Wild was niet tevreden over haar optreden. ,,Voor de zevende plek ben ik niet naar Londen gekomen'', mopperde ze. Wel putte ze moed uit haar optreden in de puntenkoers waarin ze het peloton in haar eentje op één ronde had gezet. ,,Dat heb ik op zo'n belangrijk moment nooit eerder gedurfd. Hierdoor ga ik een stuk prettiger naar huis'', aldus Wild, die donderdag al wel WK-zilver op de scratch had gewonnen.

Wild liet op het omnium veel liggen op de 500 meter tijdrit, een onderdeel dat haar niet ligt. ,,We gaan de komende maanden verder zoeken, zullen haar helpen er beter in te worden. Kirsten bewijst hier wel dat ze dingen goed kan aanleren. Ze had ook de souplesse en power om dat rondje te pakken, dat moet haar zelfvertrouwen geven'', aldus bondscoach Jabik-Jan Bastiaans. Wild was al geplaatst voor de Spelen, waar ze achter rensters als Trott en Hammer tot de medaillekandidaten behoort.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu