Wisselende resultaten Noord Nederlandse Golf & Country Club uit Glimmen

Foto: Shutterstock

Foto: Shutterstock

De eerste teams van de Noord Nederlandse Golf & Country Club hebben op de openingsdag van de competitie wisselend gepresteerd. De heren van de golfclub uit Glimmen sloegen af met een 14-4 overwinning op De Merwelanden, de dames begonnen met een 13-5 nederlaag tegen De Pan.

,,Deze wedstrijd moesten we ook winnen’’, stelde teamcaptain Maurits Noorda na de ruime overwinning van zijn ploeg vast. ,,Dit belooft wat voor de komende weken. We zijn goed onderweg.’’

Na de foursomes in de ochtenduren leidden de manen van de Noord Nederlandse al met 4-2. De duo’s Noorda/Walt van der Kolk en Kian de Roo/Jorn Tuinman wonnen hun partij. Het koppel Julian Dijks/Job Schoenmaker verloor. In de singles bleven Noorda, Schoenmaker, De Roo, Tuinman en Van der Kolk aan de goede kant van de score.

De dames van de Noord Nederlandse keken na de foursomes tegen een 6-0 achterstand aan. In de singles wonnen Karin Jansen en Annemieke van Koppel-Van Noort hun partij. Aniek Martini speelde gelijk. Amber Bruins, invaller Siene Dresselhuys en teamcaptain Kaylee de Jonge stonden met lege handen.

,,De Pan was nog sterker dan we hadden verwacht’’, liet De Jonge weten. ,,Maar wij hebben ook goed gespeeld. Dit biedt perspectief voor de volgende wedstrijden.’’