Wisselvallig Oosting E & O/Hurry-Up uit Emmen en Zwartemeer wint van hekkensluiter Havas in Almere

Coach Harrie Weerman zet zijn mannen tijdens een time-out weer op scherp.

Coach Harrie Weerman zet zijn mannen tijdens een time-out weer op scherp. Foto: Boudewijn Benting

De handballers van Oosting E & O/Hurry-Up speelden uit tegen Havas in Almere geen geweldige wedstrijd, maar wonnen wel met 25-30.

De combinatieploeg met spelers uit Emmen en Zwartemeer troffen met Havas de nummer laatst in de eredivisie. Toch had E & O/Hurry-Up, de nummer zeven in de stand, bij tijd en wijle de nodige moeite met de hekkensluiter. De Emmer coach Harrie Weerman moest zijn mannen meerdere keren naar de kant roepen om hen weer op scherp te zetten.

Havas, dat uit 21 wedstrijden slechts zes punten behaalde, werd in de beginfase van de wedstrijd al snel op een forse achterstand gezet. Maar bij 6-12 stokte de aanvalsmachine van E & O/Hurry-Up plotseling. De Emmenaren en Zwartemeerders speelden slordig en misten kansen. Daardoor kon Havas terug in de wedstrijd en punt voor punt dichterbij komen. Bij het rommelige E & O/Hurry-Up lukte niet veel meer, zodat de thuisclub met 11-12 en 12-13 aanhaakte.

Na een time-out herpakt E & O/Hurry-Up zich weer

Na de time-out van coach Weerman herpakte het team uit Emmen zich en kon met een 12-15 voorsprong gaan rusten. In de tweede helft begon E & O/Hurry-Up net als in de beginfase voor rust goed aan de wedstrijd. Dat leidde tot een steeds grotere voorsprong van 16-23 een kwartier voor tijd. Maar wederom kregen de bezoekers een inzinking, waardoor Havas tot 23-25 wist terug te komen. De Almeerders scoorden zelfs in ondertal.

E & O/Hurry-Up werd net op tijd weer wakker, maakte nog enkele doelpunten en speelde de wedstrijd gecontroleerd uit. Keeper Sjoerd Grit was in die fase met goede reddingen belangrijk. Het laatste doelpunt werd een paar seconden voor tijd gemaakt door het Twentse talent Jelle Jannink. Hij bracht de eindstand op 25-30 .