Woede over wegblijven FIFA-kandidaten

Woede over wegblijven FIFA-kandidaten ANP

Europarlementariërs zijn woedend over het wegblijven van de kandidaten voor het voorzitterschap van de FIFA bij een debat in Brussel. Alleen de Fransman Jérôme Champagne kwam woensdag opdagen, de vier andere mogelijke opvolgers van Sepp Blatter meldden zich af.

,,Dit is een heel slecht signaal naar de voetbalfans over de hele wereld. Deze kandidaten bewijzen hiermee dat zij niet geschikt zijn de integriteit aan de geplaagde FIFA terug te geven'', zei het Belgische parlementslid Ivo Belet. De Britse Europarlementariër Emma McClarkin viel hem bij: ,,Ik dacht na het opstappen van Sepp Blatter licht aan het einde van de tunnel te zien, maar deze kandidaten schieten weer keihard in eigen doel.''

De kandidaten blijken geen zin te hebben met elkaar in discussie te gaan over de toekomst van de FIFA, de mondiale voetbalbond die door corruptieschandalen in een grote crisis verkeert. Debatten bij de BBC en de Amerikaanse zender ESPN zijn ook al afgeblazen uit gebrek aan belangstelling bij de vijf kandidaten.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu