Wolfsburg maakt einde aan avontuur AA Gent

Wolfsburg maakt einde aan avontuur AA Gent ANP

VfL Wolfsburg heeft voor het eerst in de geschiedenis de kwartfinales van de Champions League bereikt. Na de spectaculaire uitoverwinning op AA Gent (2-3) drie weken geleden was de zakelijke thuisoverwinning (1-0) op eigen veld voor de Duitsers dinsdagavond ruim voldoende. André Schürrle maakte de enige treffer in de Volkswagen Arena.

AA Gent kon in Wolfsburg geen vervolg geven aan het furieuze slotoffensief in de eerste wedstrijd toen er in de laatste tien minuten nog twee keer werd gescoord. Door de uitschakeling komt er een eind aan het sprookje van de 'Buffalo's', die voor het eerst in de clubhistorie hebben meegedaan aan het kampioenenbal en bovendien de eerste Belgische club in zestien jaar was die de knock-outfase van de Champions League haalde.

De thuisclub controleerde de hele wedstrijd en werd slechts af en toe gevaarlijk. In de slotfase werd geprofiteerd van de grotere ruimtes die ontstonden omdat AA Gent tot aanvallen werd gedwongen. Julian Draxler troefde in de 78e minuut de Belgische verdediging af, haalde de achterlijn en wist met zijn voorzet Schürrle te bereiken die voor de enige treffer tekende. Na het doelpunt was ook het laatste sprankje hoop van de Belgische landskampioen verdwenen.

VfL Wolfsburg bereikte de laatste zestien door als eerste te eindigen in de sterke poule met Manchester United, PSV, en CSKA Moskou. De ploeg met de Nederlandse assistent Ton Lokhoff speelde dinsdagavond zonder de nog altijd geblesseerde spits Bas Dost.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu