Wordt FC Emmen vrijdag kampioen op bezoek bij FC Eindhoven, dan gaat de selectie zaterdag op 'de platte kar' door Emmen

De supporters tonen zich al een tijdje klaar voor de eredivisie met aansprekende doeken. Foto: Dijks Media / Henk Jan Dijks

Als FC Emmen vrijdag voor de eerste keer in de clubgeschiedenis de kampioensschaal veiligstelt, dan worden selectie en staf zaterdagavond gehuldigd. Voorafgaand zullen zij in een open bus een route door Emmen afleggen.

De busrit zal rond 16.30 uur van start gaan en voert onder meer langs het centrum van Emmen, de wijken Angelslo, Emmerhout en stadion de Oude Meerdijk. De huldiging zal om 18.00 uur plaatsvinden op het stadionplein en duurt tot 19.00 uur. Daarvoor moet vrijdag wel eerst de kampioensschaal worden geclaimd, op bezoek bij FC Eindhoven.

Afhankelijk van het resultaat dat nummer twee FC Volendam op bezoek bij Dordrecht neerzet, kan FC Emmen al genoeg hebben aan een nederlaag. De Oranjehemden staan met twee wedstrijden te gaan zes punten achter op FC Emmen. Als FC Volendam verliest, dan mag FC Emmen in Eindhoven ook verliezen.

Wil de Drentse club alles in eigen hand houden, dan moet minimaal een punt worden gepakt. FC Eindhoven is de huidige nummer drie van de eerste divisie.

Nieuws

menu