Zaalvoetbalcompetitie V & Z in Veendam gestopt na bedreigingen. Zelfs de hond van een bestuurslid moest het ontgelden. 'We verschansten ons in ons eigen huis'

Bianca Klinkhamer (links) en Aeilt Hassing op de plek waar de eerste bedreiging plaatsvond, op de parkeerplaats van de Sorghvliethal in Veendam.

Bianca Klinkhamer (links) en Aeilt Hassing op de plek waar de eerste bedreiging plaatsvond, op de parkeerplaats van de Sorghvliethal in Veendam. Foto: Duncan Wijting

Het bestuur van V & Z Veendam heeft zijn zaalvoetbalcompetitie stilgelegd. Voorzitter Aeilt Hassing (70) en bestuurslid Bianca Klinkhamer (50) stapten onlangs op na herhaalde bedreigingen aan hun adres. Zelfs de hond van Klinkhamer werd bedreigd. Vanwege die dreiging én een gebrek aan bestuursleden werd de competitie maandag definitief stilgelegd.

V & Z heeft 650 leden, verdeeld over 47 zaalvoetbalteams die in een bedrijvencompetitie tegen elkaar spelen. Niet in een ‘normale’ KNVB-competitie, maar wel volgens de regels van en onder auspiciën van de landelijke voetbalbond. Spelers uit de nabije omgeving van Veendam en Hoogezand, maar ook enkele uit de stad Groningen, speelden zo wekelijks hun potje zaalvoetbal in een van drie sporthallen waarvan V & Z gebruik maakte: de Wildervankhal, de Parkstadhal en de naastgelegen Sorghvliethal.

Alleen bekertoernooi gaat verder

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's