Wordt eindelijk de hegemonie van Leekster Eagles doorbroken? PKC’83 is klaar om te promoveren naar de eredivisie

Het zaalvoetbalteam van PKC'83, aan de vooravond van misschien wel een historische promotie. Met op de lat Moes Albadawi, Ashley Constansia en Handrit Hoxhaj (vlnr). Staand vlnr in het blauw: Toufik Faraouni, Marc Heerings (blauw hesje), Ismail Baroedi, Vigan Hoxhaj, Monty Albadawi, Johannes Huisman, Amin Ajouaou (blauw hesje), Ingmar Hofstra en Fahim Bellghroub. En staand in het oranje vlnr: Ahmed Hersi, Awab Khider (oranje hesje), Fadhl Tiba, Frank Woldring, Riley Albertus (achterste rij in het oranje) en Petrit Hoxhaj.

Het zaalvoetbalteam van PKC'83, aan de vooravond van misschien wel een historische promotie. Met op de lat Moes Albadawi, Ashley Constansia en Handrit Hoxhaj (vlnr). Staand vlnr in het blauw: Toufik Faraouni, Marc Heerings (blauw hesje), Ismail Baroedi, Vigan Hoxhaj, Monty Albadawi, Johannes Huisman, Amin Ajouaou (blauw hesje), Ingmar Hofstra en Fahim Bellghroub. En staand in het oranje vlnr: Ahmed Hersi, Awab Khider (oranje hesje), Fadhl Tiba, Frank Woldring, Riley Albertus (achterste rij in het oranje) en Petrit Hoxhaj. Foto: Jaspar Moulijn

Het piepjonge PKC’83/Team Amoeri kan zomaar eens de eerste club uit de stad Groningen worden die de eredivisie van het zaalvoetbal haalt. Met dank aan oud-Leekster Eagles-spelers en een Irakees eetcafé bij het Noorderstation. Maar tijdens de ramadan waren de tribunes leeg.

PKC’83 staat op de drempel van de eredivisie, het hoogste niveau in ons land. Het team van manager Amir Albadawi eindigde als derde in de eerste divisie en verzekerde zich daarmee van de play-offs om een plek in de eredivisie. Vrijdag staat de eerste wedstrijd in die serie op het menu: de thuiswedstrijd tegen White Stones uit Egmond aan Zee. Volgende week volgt de uitwedstrijd en bij winst volgen nog maximaal drie duels.

Drie broers

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's