Nederlandse zaalvoetbalsters plaatsen zich voor hoofdronde EK-kwalificatie met stevige inbreng van G.S.F.V. Drs. Vijfje uit de stad Groningen

De Nederlandse zaalvoetbalsters, met drie speelsters van het Groningse G.S.F.V. Drs. Vijfje, zijn na twee zeges al zeker van een plek in de volgende EK-kwalificatieronde.

De Nederlandse zaalvoetbalsters zijn door naar de volgende ronde.

De Nederlandse zaalvoetbalsters zijn door naar de volgende ronde.

Met zes verschillende doelpuntenmakers werd in Moldavië afgetekend afgerekend met Armenië: 6-0. Eerder was Oranje al met 7-3 te sterk voor Bosnië-Herzegovina. Omdat dat laatste land met 3-0 won van Moldavië, dat donderdag de laatste tegenstander is van Nederland, zijn de ‘zaalleeuwinnen’ als de niet meer te achterhalen nummer één in de stand al voor de hoofdronde geplaatst. Er gaat slechts één land door.

Fraaie treffer Laura de Groen

Tegen Armenië maakten de Groningse speelsters Arte Brueren, Vesna Veltrop en Laura de Groen allen een doelpunt. De zesde en laatste treffer van De Groen was de fraaiste na een mooie assist van Wendy Remert.

Eind oktober speelt Nederland de zogeheten hoofdronde met Rusland, Hongarije en Wit-Rusland als tegenstanders. Het toernooi staat gepland in Wit-Rusland, maar gezien de politieke situatie is nog onzeker of het daar gespeeld wordt. ,,In de volgende ronde komen we in ieder geval teams tegen die op een hoger niveau spelen’’, zegt bondscoach Niña George. ,,Rusland hoort tot de top-4 van Europa. Het zal dus een pittige opdracht worden, maar ik ben benieuwd waar we straks staan.”

Alleen de nummer één van deze hoofdronde gaat uiteindelijk door naar het EK-eindtoernooi dat in maart 2022 wordt gespeeld.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu