Zeiler Heiner met zege naar slotdag EK

Zeiler Heiner met zege naar slotdag EK ANP

Zeiler Nicholas Heiner heeft op het EK voor de kust van de Poolse havenstad Gdynia zijn eerste overwinning geboekt. De 31-jarige Heiner, die zich in de Finn-klasse heeft gekwalificeerd voor de Olympische Spelen van Tokio, was de sterkste in de achtste race. Met nog twee races op de slotdag voor de boeg, steeg Heiner naar de zevende plaats in de tussenstand.

De Noord-Hollander kwam moeizaam op gang op het EK. Heiner had zich in eerste instantie gericht op het WK dat volgende maand bij Mallorca zou worden gehouden, maar de strijd om de mondiale titel werd recent afgelast. "Vooraf was het niet mijn plan om hier te pieken. Mijn focus lag op het WK. Al je plannen omgooien is dan lastig", zegt Heiner. "Dit is geen excuus, maar ik heb wel het gevoel dat ik die knop in mijn hoofd nog moest omzetten voor dit EK. Gelukkig begin ik langzaam in het toernooi te groeien."

Met 64 punten na acht races neemt hij de zevende plaats in. De Hongaar Zsombor Berecz gaat de slotdag in als leider met 33 punten, op 3 punten gevolgd door de Britse olympisch kampioen Giles Scott.

Nieuws

Meest gelezen

menu