Zes renners Giant-Alpecin gewond na ongeluk

Zes renners Giant-Alpecin gewond na ongeluk ANP

Zes wielrenners van Giant-Alpecin zijn zaterdag gewond geraakt door een aanrijding in Spanje. Het zestal werd tijdens een trainingsrit frontaal aangereden door een auto, liet de ploeg weten. Ze zijn naar twee ziekenhuizen gebracht voor onderzoek en verzorging.

Het gaat om de Nederlander Ramon Sinkeldam, de Franse klassementsrenner Warren Barguil, de Duitse sprinter John Degenkolb, Fredrik Ludvigsson uit Zweden, de Amerikaan Chad Haga en Max Walscheid uit Duitsland. De andere Nederlanders uit de ploeg, onder wie Tom Dumoulin en Laurens ten Dam, zijn niet betrokken bij het ongeluk.

Hoe erg de verwondingen van de renners zijn, is nog niet duidelijk. Volgens Spaanse media zou één renner zwaargewond zijn afgevoerd door een helikopter. ,,Iedereen is bij bewustzijn, stabiel en benaderbaar. Maar we wachten nog op de laatste informatie van de doktoren in de ziekenhuizen'', aldus het Duits-Nederlandse wielerteam in een verklaring.

Het zestal was bezig met een trainingsrit in de buurt van de Spaanse plaats Calpe. Giant-Alpecin heeft daar een vaste trainingsbasis.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu