Zes stadions in Portugal doorstaan coronacheck niet

Zes stadions in Portugal doorstaan coronacheck niet ANP

Zes stadions in Portugal zijn nog niet coronaproof gevonden. Negen onderkomens voldoen wel aan de eisen van de Portugese regering.

In de stadions van Vitoria Setubal, Boavista, Desportivo das Aves, Rio Ave, Gil Vicente en Pacos de Ferreira moet volgens de Portugese gezondheidsinstanties "een aantal correcties" worden gedaan.

De thuishavens van Vitoria Guimaraes, Tondela, Porto, Sporting, Benfica, Maritimo, Braga en Portimonense zijn wel door de inspectie gekomen, evenals het trainingscentrum in Lissabon voor de nationale ploegen. Vier ploegen lieten hun stadion niet inspecteren.

Klachten

Gezondheidsinstanties zeggen dat er zo min mogelijk stadions moeten worden gebruikt bij de hervatting van de Portugese competitie. Diverse clubs hebben al geklaagd dat ze hun thuiswedstrijden niet buitenshuis willen spelen. Het op Madeira spelende Maritimo dreigde zelfs al met gerechtelijke stappen als het niet in het eigen stadion mag spelen.

De competitie wordt op 4 juni hervat. Er moeten nog tien speelrondes gespeeld worden in Portugal; Porto heeft zestig punten, Benfica één minder.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu