Zeven voetbalclubs strijden dit jaar in de Regio Cup van vv Hoogeveen en Alcides

Hoogeveen en HZVV doen dit seizoen ook mee aan de Regio Cup. Foto: Albert Stegeman

Voetbalclubs in de klassen onder de Hoofdklasse trappen komend weekend af voor de eerste competitiewedstrijden. Voor zeven tweede elftallen volgt daarna op maandag de start van de Regio Cup van vv Hoogeveen en Alcides uit Meppel.

Naast beide initiatiefnemers doen dit jaar Achilles 1894, HZVV, VV Emmen, SVBO en Rohda Raalte mee.

“We willen een regionale competitie organiseren waarbij de motivatie van de spelers en het niveau van het voetbalspel op een hoger niveau liggen dan tijdens de huidige competitie van tweede elftallen”, zegt Gerjo Stegeman namens de organisatie.

,,Voordeel van deze opzet is ook dat spelers uit de jeugd of de zaterdagtak ook kunnen aansluiten. De competitie is aangemeld bij de KNVB en wordt door de voetbalbond ook ondersteund.”

Niet twee poules, maar volledig wedstrijdschema

In tegenstelling tot vorig seizoen - toen er sprake was van twee poules - spelen de teams een volledige competitie op maandag en dinsdag.

Speelschema

De competitie start maandag 21 september met het duel tussen Emmen en Hoogeveen. Een dag later neemt Rohda Raalte het op tegen SVBO en is Achilles 1894 thuis de tegenstander van Alcides. HZVV komt een week later op dinsdag voor het eerst in actie. Tegenstander is dan Rohda Raalte.

Het volledige programma is te lezen via deze link .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu