Zhang Shuai verrast ook Keys

Zhang Shuai verrast ook Keys ANP

De Chinese tennisster Zhang Shuai overtreft zichzelf bij de Australian Open in Melbourne. De 27-jarige speelster kwam in haar loopbaan in nog geen enkel grandslamtoernooi verder dan de eerste ronde. Maandag bereikte de nummer 133 van de wereldranglijst tot ieders verrassing de laatste acht. Ze versloeg Madison Keys, de nummer vijftien van de plaatsingslijst, in drie sets: 3-6 6-3 6-3.

De twintigjarige Amerikaanse speelster bereikte vorig jaar in Melbourne nog de laatste vier. Keys leek in haar partij tegen Zhang Shuai echter te veel last te hebben van haar linker bovenbeen. Na winst in de eerste set moest ze het initiatief vooral door haar fysieke problemen uit handen geven.

Zhang Shuai speelt in de kwartfinales tegen de eveneens ongeplaatste Britse Johanna Konta, die de Russin Ekaterina Makarova in drie sets versloeg.

Hoofdschema

Zhang Shuai plaatste zich via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema van het toernooi. Het is de eerste keer sinds 1990 dat een qualifier in Melbourne de laatste acht bereikt. De Mexicaanse Angelica Gavaldon was de laatste tennisster, die daarin slaagde.

Angelique Kerber won het Duitse onderonsje met Annika Beck: 6-4 6-0. Het was de eerste keer in negen jaar, dat de 28-jarige speelster de laatste acht haalde in Melbourne. De als zevende geplaatste Duitse speelt in de kwartfinales tegen de Wit-Russin Victoria Azarenka, die de Tsjechische Barbora Strycova in twee sets uitschakelde (6-2 6-4).

Nieuws

menu